TIEDOTE – Kyselysovelluksen julkistaminen on viivästynyt

KMY:n sertifiointirekisterin yhteyteen rakennetun kyselysovelluksen julkaiseminen on viivästynyt loppusuoralla ilmenneiden odottamattomien haasteiden vuoksi. Rekisterin päivitystyö on yhä käynnissä. Kyselysovellus julkaistaan heti, kun päivitys on valmis. Sovelluksen julkaisemisesta tiedotetaan KMY:n kotisivuilla.

KMY otti tammikuussa 2016 käyttöön PEFC-sertifioinnin uudet vaatimukset. Eräänä muutoksena aikaisempaan toteutukseen on PEFC-sertifioinnin kiinteistökohtaisuus. Metsänomistaja saa tästä lähtien valita mitkä kiinteistöt hän tuo PEFC-sertifioinnin piiriin, kun aiemmin metsänomistajan ollessa mukana PEFC-sertifioinnissa olivat kaikki hänen kiinteistönsä sertifioituja.

KMY:n kyselysovelluksen avulla kuka tahansa voi tarkistaa kuuluuko kiinteistö alueelliseen PEFC-ryhmäsertifiointiin. Sovellus toimii kiinteistötunnuksen avulla. Sovellus ei anna tietoa kiinteistön omistajista. Kiinteistön kuuluessa alueelliseen PEFC-ryhmäsertifiointiin on metsänomistajalla mahdollisuus tulostaa sovelluksesta PEFC-osallistumistodistus.