Uusi sertifikaatti myönnetty kaakkoiselle alueelle

KMY:n kaakkoiselle PEFC-ryhmäsertifiointialueelle myönnettiin uusi sertifikaatti. Sertifikaatin myönsi DNV GL Business Assurance Finland Oy Ab.

Uusi sertifikaatti kertoo, että kaakkoisella alueella metsällinen toiminta täyttää vuonna 2016 käyttöön otetut PEFC-vaatimukset. Alueen sertifikaattinumero säilyi ennallaan.

Jos ulkoisessa arvioinnissa havaitaan poikkeamia, niiden korjaamiseksi tehdään toimintasuunnitelma. Uusien PEFC-vaatimusten mukaisen sertifikaatin myöntämistä edelsi se, että ulkoinen arvioija hyväksyi kaakkoisen alueen korjaavien toimenpiteiden suunnitelman.

Neljän muun PEFC-ryhmäsertifiointialueen korjaavien toimenpiteiden suunnitelmia työstetään parhaillaan. Alueiden uusien vaatimusten mukaiset sertifikaatit myönnetään vasta, kun ulkoinen arvioija on hyväksynyt suunnitelmat. Alueilla on tällä hetkellä voimassa vuonna 2009 hyväksynnän saaneiden PEFC-vaatimusten mukaiset sertifikaatit.

KMY:n sertifikaatit löytyvät osoitteesta http://www.kestavametsa.fi/alueellinen-ryhmasertifiointi.