Alueellinen PEFC-ryhmäsertifiointi on tehokas tapa toteuttaa PEFC-metsäsertifiointia.

Alueellisessa ryhmäsertifioinnissa ovat mukana niin metsänomistajat kuin yrittäjätkin. Alueellinen ryhmäsertifiointi turvaa alueen metsäluonnon monimuotoisuuden ja ylläpitää metsätalouden sosiaalista ja taloudellista kestävyyttä.

Alueelliseen PEFC-ryhmäsertifiointiin ilmoittautuneet yritykset ja yrittäjät voi tarkistaa PEFC-yrittäjärekisteristä. Yrityksiä voi hakea YTJ-tietopalvelusta.

Alueellisen PEFC-ryhmäsertifioinnin piiriin kuuluu noin 13,2 miljoonaa hehtaaria metsää ympäri Suomen.

Kestävän Metsätalouden Yhdistys ry

Kestävän Metsätalouden Yhdistys ry (KMY) toimii alueellisten PEFC-ryhmäsertifikaattien hakijana ja haltijana. Yhdistys huolehtii PEFC-standardien noudattamisesta sekä osallistuu PEFC-sertifioinnin tunnettuuden edistämiseen.

KMY edustaa alueelliseen PEFC-ryhmäsertifiointiin osallistuneita sertifiointiprosessissa. Yhdistys ylläpitää rekisteriä alueelliseen PEFC-ryhmäsertifiointiin osallistuneista ja antaa tietoa sekä opastaa PEFC-sertifiointiin liittyvissä kysymyksissä.

Kestävän Metsätalouden Yhdistys ry:n perustajia ovat Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK ry, Metsäteollisuus ry sekä Sahateollisuus ry.

Kestävän Metsätalouden Yhdistyksen säännöt.

Kestävän Metsätalouden Yhdistyksen esite.

Aluejako

Alueellisen PEFC-ryhmäsertifioinnin aluejako muuttuu vuonna 2019. Jatkossa PEFC-ryhmäsertifiointialueita on kolme. Vuoden 2019 aikana auditoinnit toteutetaan kolmelle alueelle. Kolme aluetta kartalla.

Maakunnat ja kunnat jaoteltuina kolmeen PEFC-ryhmäsertifiointialueeseen löytyy täältä.

 

Tällä hetkellä metsänomistajien ilmoittautumisia otetaan vielä viidelle vanhalle alueelle.

 

 

Vanhat PEFC-ryhmäsertifiointialueet:

  1. Eteläinen PEFC-ryhmäsertifiointialue: Uusimaa, Kanta-Häme, Päijät-Häme, Pohjanmaa, Ahvenanmaa (HUOM! Parainen ja Kemiönsaari kuuluvat eteläiselle PEFC-ryhmäsertifiointialueelle)

  2. Läntinen PEFC-ryhmäsertifiointialue: Varsinais-Suomi, Pirkanmaa, Satakunta, Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa

  3. Kaakkoinen PEFC-ryhmäsertifiointialue: Etelä-Savo, Etelä-Karjala, Kymenlaakso

  4. Itäinen PEFC-ryhmäsertifiointialue: Keski-Suomi, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala

  5. Pohjoinen PEFC-ryhmäsertifiointialue: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu, Lappi

 

Maakunnat ja kunnat jaoteltuina viiteen PEFC-ryhmäsertifiointialueeseen löytyy täältä. Vanha aluejako noudattaa Suomen metsäkeskuksen palvelualuejakoa.