Skip to main content

PEFC Suomi – Suomen Metsäsertifiointi ry ja Kestävän Metsätalouden Yhdistys ry järjestivät keväällä 2022 webinaarikoulutusta tarkistettujen PEFC FI -kriteeristöstandardin (PEFC FI 1002:2022) ja -ryhmäsertifiointistandardin (PEFC FI 1001:2022) sisällöistä. Koulutus järjestettiin suomeksi ja ruotsiksi. Webinaarit käsittelivät standardien olennaisia muutoksia.

Ensimmäisessä, metsän- ja luonnonhoitoa koskevassa webinaarissa käsiteltiin uudistettujen PEFC-vaatimuksien keskeisiä muutoksia metsän- ja luonnonhoidossa työlajikohtaisesti. Koulutus oli ensisijaisesti suunnattu metsäalan ammattilaisille, jotka vastaavat metsänhoidon toimenpiteiden suunnittelusta tai toteutuksesta.

Webinaarisarjan toisessa osassa, Osaamisen varmistaminen – työnantajavelvoitteet, monikäyttö, alkuperäiskansa, porotalous, pureuduttiin keskeisiin muutoksiin koskien työnantajavelvoitteita ja metsäpalveluiden hankintoja, työntekijöiden osaamisen varmistamista, metsien monikäyttöä, alkuperäiskansaa sekä perinteisten elinkeinojen turvaamista tarkistetuissa PEFC-vaatimuksissa.

Kolmannessa osassa perehdyttiin alueellisen PEFC-ryhmäsertifioinnin toteutuksen keskeisiin muutoksiin. Koulutuksessa käsiteltiin tarkistettuihin standardeihin siirtymistä ja niiden vaikutuksia sertifiointiin sitoutuneille organisaatioille. Webinaari oli suunnattu varsinkin metsäalan ammattilaisille, jotka vastaavat organisaatiossa PEFC-sertifioinnista ja laadunseurannasta.

Pääset tutustumaan webinaaritallenteisiin PEFC Suomen verkkosivuilta täältä. (tallenteet löytyvät sivun alaosasta)